Gepost door: Wilco | 22 augustus 2004

Terug naar huis…

Om zes uur werden we uit onze diepe slaap gepiept door beide mobiele telefoons. Na een verfrissende douche (hard nodig om wakker te worden) en wat stokbrood met pindakaas en Nutella, smeten we alle bagage in de auto… Als een oud omaatje tuften we naar Harwich, terwijl we aan alle kanten werden ingehaald, soms zelfs door vrachtwagens. Gelukkig was de muziek aan boord helemaal goed en waren we ruim op tijd vertrokken, dus werd het een relaxed ritje richting de ferryhaven. Ruim een uur voordat het inschepen zou beginnen waren we al op onze plaats van bestemming, dus we konden in de auto nog genieten van een DVDtje: “A Perfect Storm”… Da’s ongeveer net zoiets als de film “Turbulence” draaien aan boord van een vliegtuig…

Toch reden we ons autootje vol vertrouwen op de HSS Brittannica, waarmee we naar Nederland gebracht zouden worden. De overtocht met dit hogesnelheids-schip duurt slechts 3½ uur, tegenover 12 uur met de boot van Rotterdam naar Hull!

Hoewel dit bootje een stuk minder chique uitstraling had dan het schip waarmee we de eerste overtocht maakten, was het wel een belevenis een overtocht met deze raceboot mee te maken. Dat ding gaat echt snel! En de deining was ook een stuk beter te voelen. Iedereen liep als een dronkeman over de gangpaden… Het geweld waarmee het water door de jets worden gepompt die voor de aandrijving zorgen was een erg indrukwekkend gezicht.

Na nogmaals een slakkegangerig ritje over de Nederlandsche rijkswegen was het tijd om afscheid van elkaar te nemen. Toch altijd weer een vervelend moment, zeker omdat we 11 dagen lang zo intensief met elkaar hadden opgetrokken. We hebben veel nieuwe parken en attracties gedaan, vele kilometers gereden, maar vooral heel veel plezier en gezelligheid gehad. Dit was dan ook zeker niet onze laatste trip, maar waarschijnlijk de eerste in een hopelijk nog lange reeks… En om af te sluiten met de woorden van Ome Laurus: “We zijn er. Nou eruit, dan kan ik eindelijk aan m’n bier!!!”

Advertenties

Categorieën

%d bloggers liken dit: