Gepost door: Wilco | 19 augustus 2004

Drayton Manor

Nadat we afscheid hadden genomen van onze bekende forummer gingen we weer op pad. Ome Laurus vertelde ons weer precies welke routes we moesten nemen om op onze volgende bestemming uit te komen: Drayton Manor!

We hadden vantevoren vast flink wat houtskool, aanmaakblokjes, worstjes, hamburgers en vleesspiesen ingeslagen, omdat we echt ontzettend veel zin hadden om op de parkeerplaats van het park te barbecuen… Komen we daar aan, wat denk je? Mag het niet… Gelukkig stond onze radio niet al te hard…

Shockwave, de stand-up coaster van het park zou natuurlijk ons eerste doel zijn. Door enkele Engeland-veteranen waren we al gewaarschuwd dat het geen bijzonder soepele rit zou zijn, dus we waren op het ergste voorbereid. En tja, dan kan het dus alleen maar meevallen, en dat deed het ook. Hoewel het ding het typische B&M uiterlijk had, was het geen supersmooth ritje, maar pijnlijk zeker ook niet… Intamin heeft hier best een leuke (en fotogenieke) coaster neergezet!

Natuurlijk hebben we ook het madhouse, The Haunting, meegemaakt. De voorshow was heel professioneel , met een aantal echt leuke verrassingen. De draaidoos van Vekoma stond hier in een halve versie (40 zitplaatsen), en was maar matig aangekleed. Ook van muziek was niet veel te merken. Maarja, we waren natuurlijk wel heel erg verwend, na Hex!

Na een ritje in de floorless-standup-freefalltoren hielden we het alweer voor gezien in Drayton Manor. De dingen die we wilden doen waren gedaan, het werd tijd om de jaarkaarten weer ten gelde te maken! Richting Londen dus!

Rond Thorpe Park was het weer eens niet eenvoudig om een hotel te vinden. Dan, begeleid door de muziek van de Thunderbirds-movie, via de snelweg richting Chessington. Misschien konden we daar beter slagen? Maar bij het park aangekomen was er in geen velden of wegen een betaalbaar hotelletje te vinden… Misschien tussen Chessington en Thorpe in dan?
We reden door de meest chique villawijken, leuke dorpjes, donkere bossen, ga zo maar door… En toen stonden we weer voor de poort van Thorpe Park. Maar geen leuk hotelletje…
Dan maar bij de informatiebalie van het park vragen naar hotels, en die hadden een keurige lijst (hadden we meteen moeten doen!). Eigenlijk allemaal net boven ons budget, maarja, dat zal dan wel aan de grote stad liggen…

We belandden uiteindelijk in een fris en schoon Travelodge hotel in Staines. Natuurlijk steeds om ons heen gekeken of we Ali G nog tegenkwamen, maar dat was helaas niet het geval…
Wel lag het hotel ongeveer in het midden van een groot winkelcentrum, dus daar zouden we nog wel gebruik van maken. In ieder geval om lekkere stokbroden, Nutella, vruchtensap en Diet Coke in te slaan. De Calvé pindakaas had Wilco gelukkig al uit good old Holland meegenomen. Met het ontbijt zat het de komende dagen dus wel goed!
Na het dagelijkse ritueel van het opslaan en bekijken van foto’s en filmpjes, gingen we weer vroeg onder de wol… Morgen is er weer een dag!

Advertenties

Categorieën

%d bloggers liken dit: