Gepost door: Wilco | 16 augustus 2004

Pleasureland Southport / Alton Towers

Het was goed slapen, na de lange dag in Blackpool Pleasure Beach, maar toen de wekker ging was het toch tijd om op te staan en zo snel mogelijk richting Pleasureland Southport te vertrekken. Want nieuwe parkjes, da’s lekker!

Voor openingstijd stonden we al trappelend van ongeduld voor de poort, en samen met twee Engelse meisjes hadden we een paar pond voordeel op de prijs van de wristband. Bewaarwinst, zullen we maar zeggen…

Als eerste stonden we in de rij voor een ritje in de pas geschilderde SLC van het park.

Een prima ritje trouwens (zijn SLC’s eigenlijk altijd wel), tijd om de rest van het park te ontdekken… Maar zoveel te ontdekken was er eigenlijk niet! De houten wilde muis haalde het niet bij het exemplaar in Blackpool, de woodie (waarvoor we tot 13.00 uur moesten wachten tot ‘ie open ging) viel eigenlijk vies tegen, en verder was er echt niet veel. We zaten dus al snel weer in de auto om naar het park te gaan waar Wilco het meest naar uitkeek: Alton Towers!

Ondanks dat het al aardig tegen sluitingstijd liep, zijn we toch maar even naar het park gegaan. Vanaf de parkeerplaats werden we met de monorail naar de ingang getransporteerd, en onderweg zagen we Nemesis en Air al liggen… Wat ziet dat er indrukwekkend uit zeg!

Nadat Wilco in het bezit was gekomen van zo’n chique Tussauds-pas trokken we het park in. Het schitterende kasteel waarvan de tuinen nu gedeeltelijk pretpark zijn, trok meteen onze aandacht.

Hex, het madhouse in dat kasteel was dan ook ons eerste doel. En wat is dat indrukwekkend…

De wachtrij is aangelegd in een echte oude gang van het kasteel… het ademt nog de sfeer van eeuwen geleden. Afgedekte standbeelden en prachtige glas in lood ramen trekken aan je voorbij als je richting voorshow wandelt.

En dan hoor en zie je de legende van Hex…

Dit madhouse is meer dan een madhouse. Het is echt het totaalplaatje dat het helemaal af maakt. Je moet het zelf zien om je er een voorstelling van te kunnen maken. Voor wie er nog niet geweest is: DOEN!

Nadat Oblivion getest en goed bevonden was, zijn we met gezwinde spoed op zoek gegaan naar een hotelletje voor drie nachten. En tjeemig de peemig, dat viel niet mee!

Ik denk dat we de in een straal van 5 mijl rond Alton Towers alles uitgekamd hebben. Het een was te duur, het volgende had maar ruimte voor één nacht, maar de meesten zaten gewoon vol. Tot we onze bekende forummer weer tegenkwamen. Dat kon geen toeval zijn. Dit moest goed komen! En ja hoor, in The Lord Nelson was nog een prachtige roze kamer voor ons beschikbaar. En binnen ons budget!

Om een uur of 10 ’s-avonds hebben we nog een heerlijke Indiase hap weggewerkt die de vrouw des huizes voor ons had bereid, waarna we in de gezellige bar een paar pints naar binnen sloegen. En toen was het weer hoog tijd om naar bed te gaan!

 

Advertenties

Categorieën

%d bloggers liken dit: