Gepost door: Wilco | 14 augustus 2004

Lightwater Valley / Blackpool Pleasure Beach

Wakker worden, uit het raam kijken en dan meteen een typisch Engels landschap zien. Mét mooi weer! Vandaag zou echt een mooie dag worden!

Het ontbijt was wel even wennen, met worsten, spek en spiegeleieren… Gelukkig waren er ook nog cornflakes en toast met jam, dus dat maakte een hoop goed. Met de magen gevuld smeten we de koffers weer in de auto om naar Lightwater Valley te rijden.

Van sommige parken verwacht je heel wat, denk aan Alton Towers en Blackpool Pleasure Beach. Van sommige parken verwacht je ook helemaal niets, zoals Flamingoland en Lightwater Valley. De laatste was echter een grote verrassing… wat een keurig, groen, schoon en gezellig park! Niet groot, weinig thema en nog minder spectaculaire attracties, maar toch had dit park wel wat.

Ons eerste doel was natuurlijk The Ultimate. Er zijn TP’ers die deze coaster hoog in hun top 10 hebben staan, dus het moet wel wat moois zijn! Het is in ieder geval de op één na langste coaster ter wereld, dus zonder meer de moeite waard. Die moet in “het lijstje”…

In het station valt al op hoe zuinig men hier is op de spullen van het park… De trein slopen mag helaas niet…

Na kort wachten konden we front-seat plaatsnemen in The Ultimate. Toch wel een beetje gespannen, want dit moet een bijzondere coaster zijn…

Na de eerste lifthill maak je een duik naar beneden, om vervolgens een paar saaie heuveltjes, een paar flauwe bochten en een flinke verzameling bunnyhopjes te doen. Bunnyhopjes die overigens meer deden denken aan verkeersdrempels… Is dit nou The Ultimate, die geweldige coaster? Wat een saai ding! Lifthill nummer 2 wordt langzaam beklommen en langzaam gaan we, via een bocht, op de afdaling af… We kijken elkaar aan met een blik van “het zal mij benieuwen”… We storten naar beneden en belanden in een waanzinnig zig-zag parcours door het bos… Keihard en ontzettend ruig. Het houdt maar niet op! Twee tunneltjes, bochten die je niet verwacht, echt een bizarre rit. Dan zien we het station weer voor ons opdoemen en kunnen eigenlijk alleen nog maar lachen. Wat een kl*tecoaster zeg! Zullen we nog een keer?

Natuurlijk moet er ook gegeten worden… Gelukkig had culinair expert Arco van den Broek ons de hamburgers in het restaurant tegenover The Ultimate aanbevolen, en die waren inderdaad de moeite waard. Bedankt Arco!!

Na een ritje in de zweefmolen (dezelfde als in Slagharen, dus leuk), zouden we koers zetten naar onze volgende bestemming. Ware het niet dat onze obscure voorgangers hier mooie coasterwielen hadden weten te scoren! Dus maar even langs de infobalie om te vragen om zo’n “special souvenir”. Al snel kwam er iemand van de technische dienst, die even voor ons zou gaan speuren… “Hoe lang waren jullie nog van plan te blijven?”, was de vraag… we logen dat we nog wel een paar uurtjes van het park wilden genieten. Dus nog maar even wat attracties gedaan (waaronder natuurlijk weer The Ultimate) en daarna onze buit opgehaald.

Om een uurtje of vier ’s-middags vertrokken we richting Blackpool, voor het park waar Dennis zich het meest op verheugde: Blackpool Pleasure Beach!

Onderweg kwamen we nog een bekende forummer tegen… het zou niet de laatste keer zijn dat we hem tegen het lijf liepen:

Snel hadden we een hotelletje gevonden voor de komende drie nachten. Blackpool bleek nog open te zijn tot 10 uur ’s-avonds, dus we namen het er nog maar even van! Wat een heerlijk park, een uit z’n krachten gegroeide permanente kermis, met prachtige klassieke rides. En rides die we alleen maar kenden uit Roller Coaster Tycoon…

De bobbaan kennen we natuurlijk ook uit andere parken, maar die in BPB is écht snel en leuk! Voor ons de beste die we ooit hebben gedaan… Alleen aan het eind ging er iets mis, we kwamen het station niet meer in. De evacuatieprocedure werd snel en vriendelijk ingezet, en we mochten dus buiten het station uitstappen. Daar moesten we wel foto’s van hebben natuurlijk!

Verder hebben we deze avond veel meer ritjes gemaakt dan foto’s. We kwamen hier tenslotte om te genieten, van onder meer klassiekers als The Big Dipper…

Na sluitingstijd van het park kwamen we langs de Burger King, een goed moment om de lekkere trek te stillen… En toen, naar bed! Morgen wordt het weer een lange dag!

Advertenties

Categorieën

%d bloggers liken dit: