Gepost door: Wilco | 13 augustus 2004

Flamingoland / Fantasy Island

Om 7 uur ging de wekker… We zijn in Engeland! En wat een heerlijk Engels weer!

Als dit zo zou blijven, dan konden de korte broeken wel in de koffer blijven…

Na aan boord nog wat gegeten te hebben gingen we om 8 uur (Engelse tijd) van boord, om richting ons eerste attractiepark te rijden. Flamingoland stond op het programma, en onze derde man, Ome Laurus, leidde ons er feilloos naar toe.

We waren zelfs nog wat aan de vroege kant, want het park was nog gesloten. Gelukkig was er wel een pin-automaat, want we moesten nog wat van dat Engelse geld hebben. Wat is dat spul lelijk zeg! Kort hierna mochten we naar binnen in wat het best te omschrijven valt als een weiland met asfaltpaden en af en toe een attractie.

De Magnum Force (zie boven) is duidelijk de publiekstrekker van het park. Het is een toffe Schwarzkopf 3-looper, maar wel erg heftig. Zo heftig dat de gebruikelijke schouderbeugels voor de nodige hersenschuddingen zouden zorgen. Daarom heeft Flamingoland voor een ander systeem gekozen: de vierpuntsgordel. Erg traag bij het laden van de treintjes, maar wel comfortabel tijdens de rit!

Na overvallen te zijn door een gruwelijke regenbui, hebben we voor het eerst kennisgemaakt met de Engelse culinaire specialiteiten. Gatverdamme, wat vreten die mensen hier smerig!

Wij sommen voor u op:
Een broodje friet, met azijn
Frieten met dikke vette jus
Frieten die meer lijken op gekookte aardappelen

Het rook bij binnenkomst al alsof je een oude gaarkeuken in kwam wandelen, en zo smaakten de “chips” ook. Gelukkig hadden we ook een oerhollandse hot-dog besteld, en die was heerlijk!!

In een hoekje van het park stond de “Thunder Mountain”, een naam die natuurlijk sterk doet denken aan de prachtige attracties in de Disney-parken… Deze attractie was echter niet zo prachtig:

Het ding was gelukkig ook gesloten “voor onderhoud”, want of we hierin hadden gedurfd… Niet eens zozeer om het instortingsgevaar (wat wel zichtbaar aanwezig was), maar vooral uit angst voor de ziekten die je zou kunnen krijgen door de ranzige karretjes… Brrrr

Na tevergeefs te hebben gezocht naar leuke souvenirs, hielden we het voor gezien. We vertrokken om een uur of twee richting Fantasy Island. Home of the Millennium Coaster en Jubilee Odyssey! Wilco is onderweg al mega-enthousiast over die grote SLC, dus we gaven nog maar een extra beetje gas… Gelukkig was Ome Laurus bij ons om ons te waarschuwen voor van die gemene flitspalen.

Men had ons al verteld dat bij windkracht 1 beide coasters waarschijnlijk buiten gebruik zouden zijn, en dat bleek dan ook het geval. Dat viel toch wel even tegen…

Dan maar een rondje lopen over de veredelde kermis die Fantasy Island heet, om fotootjes te maken van beide Nederlandse stukjes staalbuigerij. En eerlijk is eerlijk, het is behoorlijk indrukwekkend…

Nou, dan maar op zoek naar een overnachtingsplaats in het vol met caravanparken gepropte Skegness. Hotels kenden ze hier niet echt, wist men ons te vertellen, maar misschien was er nog ergens zo’n stacaravan beschikbaar. Na een lange zoektocht die ons door allerlei obscure weggetjes leidde, besloten we het maar op te geven. Er was één bed & breakfast die nog plek had, maar dat was flink boven ons budget. We besloten dus maar terug te gaan naar Fantasy Island, om te informeren hoe groot de kans was dat beide coasters de volgende dag wel open zouden zijn. Maar gezien het weerbericht wist men ons te vertellen dat die kans niet bijzonder groot zou zijn.

Met de skyline van het park nog enige tijd pijnlijk in zicht, lieten we de motor van het autootje maar weer tevreden snorren, richting Ripon, om daar een slaapplaats te zoeken. De volgende dag konden we dan meteen naar Lightwater Valley.

Na even zoeken vonden we een knus hotelletje in de buurt van het park, dat ook nog eens goed binnen ons budget paste.

Na het uploaden van de foto’s naar de laptop vielen we in een heerlijke diepe slaap. Het was een drukke eerste dag geweest!!!

Advertenties

Categorieën

%d bloggers liken dit: